10 вересня – Всесвітній день запобігання самогубствам

 

Всесвітній день запобігання самогубствам або Всесвітній день запобігання суїциду (англ. World Suicide Prevention Day) — міжнародна дата, яка відзначається по всій планеті щорічно, починаючи з 2003 року, 10 вересня, з метою сприяння діяльності щодо запобігання самогубств у всьому світі.

Всесвітній день запобігання суїциду, за задумом представників Міжнародної асоціації по запобіганню самогубствам, покликаний привернути увагу влади й громадськості до цієї проблеми.



З метою здійснення просвітницько-профілактичної роботи зі здобувачами освіти практичний психолог Сокол А,О. провів заняття з учнями 8-А класу «Життя – найдорожчий скарб».

Під час заняття учні розглянули зміст поняття »суїцид», його причини, ознаки та способи допомоги людям із суїцидальними намірами. Учасники мали змогу об’єднатися у групи та визначити ціннісний портрет особистості за допомогою інтелектуальної гри «Гра сенсів». 


Підсумок заняття підвели висловом Сократа «Життя – це безцінний дар, який дається людині при народженні і те, як людина розпоряджається ним, залежить від неї самої». 






Комментариев нет:

Отправить комментарий