Підведення підсумків акції «16 днів проти насильства»

 

З 25 листопада по 10 грудня 2021 року у Глухівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 було проведено ряд заходів у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».


Відкриття акції розпочалося випуском шкільної газети «Я хочу жити у світі без насильства і зла» представниками учнівського самоврядування, оформленням куточка психолога.



Фахівцем психологічної служби було проведено заняття з елементами тренінгу для учнів 5 класу «Мій світ без насильства». У ході заняття учні більш детально ознайомились з поняттям насильства, розглянули практичні ситуацій порушення прав людини та виготовили групову арт-роботу «Ми за світ без насильства».



 
У ході адміністративної наради під час бесіди за круглим столом «Насильство в сім’ї в умовах пандемії» було розглянуто основні причини виникнення насильства у родинах учнів, шляхи його профілактики та алгоритм дій педагогів у разі виникнення.



Учитель образотворчого мистецтва Соборова О.М. з учнями 5-х класів організувала виставку малюнків «Разом подолаємо насильство», «Моя родина вільна від насильства».




1 грудня у рамках Міжнародного дня примирення з ВІЛ-інфікованими, фахівцем психологічної служби спільно з вчителем біології Мозговою Т.В. було проведено інтелектуально-дидактичну гру «Володар кілець» для учнів 8-А класу, у ході якої обговорювались важливі та суперечливі питання щодо ризиків інфікування ВІЛ, особистої відповідальності; законів України, що стосуються попередження ВІЛ та захисту прав ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД в Україні.


 

Практичний психолог провів корекційно-розвивальне заняття для учнів 4-В класу, під час якого розглянули основні права дитини та виготовили групову розмальовку «Зупинимо насильство разом».



З метою актуалізації проблем людей з інвалідністю, приверневвя уваги до їх проблем, формування толерантного ставлення до людей з інвалідністю, 3 грудня класними керівниками було проведено ряд просвітницько-профілактичних заходів.

Здобувачі освіти 1 класу під час класної години переглянули мультфільм «Соловейко з одним крилом» та виготовили груповий колаж «Ми до них дружні».

 Учні 2-х класів переглянули та обговорили мультфільм «Подарунок» та виконали групову творчу роботу «Квітка допомоги».



Новикова Анастасія та Чалий Роман – учні 4-Б класу підготували презентації з подальшим обговоренням про видатних особистостей з інвалідністю, які досягли успіху у житті.



6 грудня було проведено загальношкільний виховний захід до Дня Збройних Сил України та бесіду за круглим столом для учнів 8-11 класів «Герої сьогодення».


 До Дня прав людини вчитель правознавства провела круглий стіл для учнів 9-х класів «Твої права – твій надійний захист».


Варто зазначити, що робота закладу освіти та всіх учасників освітнього процесу не обмежується хронологічними рамками проведення тематичних тижнів та акцій, а триває протягом навчального року.


Комментариев нет:

Отправить комментарий