11 січня – Міжнародний день «Дякую»

11 січня відзначається Міжнародний день «дякую» – свято, яке було започатковане з ініціативи ЮНЕСКО та ООН і покликане нагадати людям про цінність хороших манер. В Україні це свято відзначають із 2008 року.

На думку психологів, подяка – не лише прояв ввічливості та можливість покращити стосунки, а й турбота про психологічне здоров’я. Дослідники припускають, що вдячність може покращити самопочуття, фізичне здоров’я, створює позитивні емоції та допомагає впоратися зі стресом.

З метою морально-етичного виховання підростаючого покоління, актуалізації питання ввічливості, формування уміння щиро висловлювати свою вдячність практичний психолог, соціальний педагог Сокол А.О. провів просвітницько-профілактичні заняття у 1 та 3-А класах на тему «Як важливо вміти дякувати». Учні ознайомились з історією свята, пограли в ситуативну гру «Так чи ні», зробили розмальовку з улюбленими героями та виготовили груповий колаж «Добротою сповнені серця».  











Класний керівник 2-Б класу Грудиніна Н.В. провела годину спілкування «Навіщо люди кажуть «спасибі» з переглядом мультфільму та читання оповідань.



Слова вдячності здатні творити чудеса, тому не забувайте дякувати один одному!

Комментариев нет:

Отправить комментарий