8 лютого - День безпеки в Інтернеті

      8 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету, метою якого є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді. І сьогодні, педагоги закладу освіти мали можливість взяти участь у Всеукраїнському онлайн-флешмобі "Разом для найкращого Інтернету!" Флешмоб проводився в межах співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України.

У межах заходу, реєструватимуть рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних класах Google for Education.



Під час заходу були презентовані можливості цифрових інструментів Google Workspace for Education та “Посібник із безпеки дітей в Інтернеті”. Учасники флешмобу виконали вправи у віртуальних кімнатах, отримали рекомендації щодо обережності та відповідальності під час роботи в Інтернеті, дізналися, як використати готові методичні рішення для формування навичок інформаційної безпеки та отримали підготовлений кейс для впровадження в освітній діяльності.

До Дня безпечного Інтернету на платформі «Всеосвіта» стартувало онлайн-тестування для педагогічних працівників «Цифрова грамотність».


Це унікальна можливість не лише перевірити рівень своєї цифрової грамотності, але й розширити знання у галузі інформаційних технологій. Педагоги закладу освіти долучилися до проходження тесту і кожен учасник отримавелектронний сертифікат, який засвідчує загальний рівень цифрової грамотності.

Національні експерти із захисту дітей від насильства, що працюють у команді Уповноваженого Президента України з прав дитини, спільно з Департаментом кіберполіції м.Києва, ювенальною превенцією та видавництвом «Ранок» за підтримки Інтернет-партнера «Датагруп» та телекомунікаційного партнера Vodafone Україна створили розробку шкільних уроків на тему безпеки підлітків від сексуальних ризиків в мережі Інтернет «#Не_ведусь».



На уроці під час роботи в групах п’ятикласники мали можливість працювати з вправами «Мої онлайн друзі», «Тест білборду», «Шит захисту дитини» та отримали інформацію про ризики та наслідки розміщення приватної інформації у соціальних мережах, про поняття «секстинг», «онлайн-грумінг» та отримали знання, як слід діяти та де можна отримати допомогу у разі потрапляння в ситуації секстингу чи онлайн грумінгу.




Для учнів 6 класу проведено виховну годину «Безпечне спілкування і Інтернет» з метою сформувати в учнів навички безпечного спілкування
та безпечної поведінки в інтернеті.



Для учнів 7-х класів практичним психологом школи було проведено квест-гру «Безпечний Інтернет», де учні дізналися про можливі ризики спілкування в інтернеті, сформували уявлення про інформацію, якою не варто ділитися в мережі та ознайомилися з особами та установами, до яких можна звернутися за допомогою.









Комментариев нет:

Отправить комментарий