Підведення підсумків акції "Виховуємо толерантність"

 Проблема толерантності сьогодні – одна з центральних проблем як особистісного, міжособистісного, національного, так і глобального порядку. Толерантність – це терпимість до чужих думок, вірувань, поведінки. Це повага або визнання рівності інших, відмова від домінування чи насильства.

З 15 по 19 листопада 2021 року у Глухівській загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів №2 Глухівської міської ради був проведений тиждень толерантності.

Психологічною службою спільно із заступником директора з виховної роботи  було розроблено ряд заходів для всіх учасників освітнього процесу: дітей, батьків, педагогів.

У понеділок, 15 листопада, відбулось урочисте відкриття тижня «Виховуємо толерантність» та початок шкільної акції «Подаруй дитині іграшку». Представники учнівського самоврядування організували випуск шкільної тематичної газети. Тематичні матеріали фахівцем психологічної служби було розміщено у куточку психолога.


Наступний день акції розпочався з проведення класними керівниками годин спілкування «Дорогою добра», «Від серця до серця», «На доброму серці тримається світ». Вихователі групи продовженого дня організували виставку дитячої творчості «Долоньки доброти».  Шкільним бібліотекарем було організовано тематичну виставку літератури для дітей «Уроки доброти».






У середу заступник директора з виховної роботи Рубан Л.І. організувала перегляд короткометражного фільму «Толерантність починається з мене» для учнів 7-А класу. Здобувачі освіти долучилися до активного обговорення сюжету та подій кінострічки. Педагоги школи взяли активну участь у семінарі-практикумі «Різні учні – рівні можливості», у ході якого мали змогу поглибити свої теоретичні знання про толерантність та спробували на практиці відпрацювати техніку побудови толерантних відносин. Кожен учасник мав змогу приміряти на себе  маску як толерантного педагога, так і егоїстичної людини, долучитися до виконання групової роботи «Портрет толерантної людини», прослухати притчу «Про каву», переглянути відеоролик «Толерантність. Ми такі різні, але ми разом». Проведення даного заходу сприяло підвищенню рівня знань педагогів про толерантність; формуванню навичок толерантного ставлення та спілкування з учнями, які мають особливі освітні потреби;  розкриттю та активізації творчого потенціалу.




Протягом двох останніх днів акції «Виховуємо толерантність практичний психолог Сокол А.О. провів заняття з елементами тренінгу «Квітка доброти» та «Ланцюжок толерантності» для учнів 2-Б та 4-Б класів, а також онлайн заняття з елементами тренінгу «На доброму серці тримається світ» з учнями 5-х класів.











І хоча часові рамки проведення даної акції  закінчилися, проте кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, взаємної поваги та конструктивного спілкування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий